Yireo - Developer training

Open main menu
background

Yireo Academy voor Magento en Shopware developers

Voor een instroom van nieuwe junior developers

Veel agencies lopen tegen hetzelfde probleem aan: Hoe kom je aan nieuwe developers? Met de Yireo Academy bieden we een deel van de oplossing: Nieuwe developers voorzien van de juiste kennis.

Een compleet opleidingstraject voor nieuwkomers

Doel: In korte tijd juniors klaarstomen voor Magento

Regelmatig organiseert Yireo samen met verschillende agencies de Yireo Academy voor Magento en Shopware developers. Per week wordt een topic behandeld, waarop de agency zich kan inschrijven. Het is meer dan een cursus: Er zijn intake gesprekken, evaluaties, tests, videos, chat support. Kortom, een volledige begeleiding om het doel zo goed mogelijk te bereiken.

Middenin de community

Yireo is de juiste partij om deze kar te trekken. In het verleden is ervaring opgedaan met hosting, projecten, extensie ontwikkeling en nog veel meer. Sinds jaar en dag voert Yireo de toon als Magento en Shopware opleider (binnen Nederland en Europa). We hebben MageTestFest en Reacticon neergezet. En daar komt MageUnconference bij. Met onze technische know-how & met onze positie in de community hebben jullie alle zekerheid van de beste opleider in de markt.

Interesse in deelname aan de Yireo Academy?

Neem contact met ons op

Aankomende academies

Yireo Academy voor Magento Development (Q1 2023)
Acht weken lang een mix van frontend development en backend development
6 maart t/m 28 april 2023Meer details
Yireo Academy voor Shopware Development (Q2 2023)
In sneltreinvaart door Shopware frontend en backend development
5 juni t/m 30 juni 2023Meer details
Yireo Academy voor Magento Frontend Development (Q3 2023)
Een bootcamp voor Magento 2 frontending inclusief Hyvä en Luma
4 september t/m 29 september 2023
Yireo Academy voor Magento Backend Development (Q4 2023)
Vier weken lang een kleine blik in de internals van Magento 2
2 oktober t/m 27 oktober 2023
Jisse Reitsma

De docent: Jisse Reitsma

Alle cursusdagen hebben Jisse als docent. Jisse is de oprichter van Yireo, 3x Magento Master, bestuurslid van ExtDN, bestuurslid van Mage-OS Nederland, voormalig Zend Z-Team lid, trainer en auteur. Jisse is al onderdeel van het Magento ecosysteem sinds 2009 en sinds 2019 ook onderdeel van de Shopware community. Hij heeft verschillende extensies op zijn naam staan.

Overigens is Yireo inmiddels aan het kijken of andere docenten ook kunnen aanhaken

Middelen

 • 2 cursusdagen per week op locatie van Yireo
 • Q&A calls en extra lessen via Zoom
 • Support en chitchat via chatkanaal (Slack, Discord, Rocket)
 • Intake gesprekken en tussentijdse evaluaties
 • Toegang tot alle Yireo On-Demand videos (90+ uur)
 • Praktijkopdrachten via een GitHub repository
Middelen
Kosten

Details

 • Kosten € 250 per dag per deelnemer
 • Maandag & dinsdag fysiek op locatie
 • Overige weekdagen zelfstudie en praktijkopdrachten
 • Flexibiliteit in welke weken wel en welke weken niet
 • Minimum afname van 4 weken, dus 8 dagen
 • 10-15 cursisten

Yireo Academy

Amalialaan 126D (kamer -1.16B), 3743 KJ Baarn

Centraal in Nederland, goed te bereiken

De academy vindt plaats op de Amalialaan 126D (kamer -1.16B in het souterrain), 3743 KJ Baarn. De locatie is goed te bereiken met de auto. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken. Het pand ligt ook 2 minuten lopen van treinstation Baarn, wat weer een enkele rit van 7 minuten verwijderd is van Amersfoort, een mooie historische stad met genoeg vertier voor de avond.

Om te overnachten zijn er tal van opties in Amersfoort, zoals het NH Hotel en Mercure Hotel - beiden op loopafstand van treinstation Amersfoort Centraal. Baarn beschikt slechts over een handvol B&B opties, dus onze voorkeur gaat uit naar Amersfoort.

Een samenwerking van opleider en agencies

Het Yireo Academy traject is meer dan een gewone opleiding. En Yireo is meer dan een gewone opleider. We staan voor kwaliteit. En alleen door openlijk samen te werken zorgen we voor een gezamelijk succes.

Agencies die al mee deden met een eerdere Yireo Academy

Van newbie tot Magento community member

Met onze Yireo Academy worden deelnemers geintroduceerd tot de Magento community. Niet alleen de kennis is belangrijk, maar ook de communicatie met andere developers: Hoe? Via Nederlandse chat, de MageUnconference 2023 NL en vette shirts natuurlijk.

Veelgestelde vragen

De cursusdagen vinden plaats ergens in Baarn (provincie Utrecht, Nederland). Het idee is dat alle deelnemers ook echt fysiek aanwezig zijn tijdens de cursusdagen (en dat zijn 2 dagen in de week - maandag en dinsdag). Waar de cursist zich in de overige 3 dagen bevindt is aan de agency en de cursist: Misschien op kantoor, misschien thuis - het is vrij invulbaar.

Het concept van de academy is dat er 2 lesdagen in de week zijn, maar dat de overige 3 dagen worden gevuld met zelfstudie. De studiebelasting is daarmee in principe 5 dagen. Of die volledige 5 dagen nodig zijn hangt af van de bestaande kennis van de deelnemer.

Een deelnemer wordt geacht om bekend te zijn met IT in het algemeen (computer hardware, networking, browser tools, HTML, CSS, basis JavaScript, basis PHP). In week 1 en week 2 wordt die vereiste basis uitgebouwd met lesstof over PHP Advanced en JavaScript Advanced. Als een deelnemer al kennis heeft over JavaScript en PHP, dan kan tijdens de intake bekeken worden welke onderwerpen overgeslagen kunnen worden.

Ja. De systeemeisen voor de laptop moeten dusdanig zijn dat een lokale stack van Magento (native of via Docker), Zoom en PHPStorm tezamen zonder problemen gedraaid kunnen worden (bijvoorbeeld minimaal 16Gb RAM en een M.2 SSD schijf).

Bij de keuze van het besturingssysteem (Windows, MacOS, Linux) is het belangrijk te weten of de setup aansluit bij de werkwijze van de agency. Gebruiken jullie bijvoorbeeld enkel Macs? Is Windows met Ubuntu binnen de WSL een optie? Gebruiken jullie Warden, Mark Shusts zijn ding of Valet Plus? Samen kijken we welke setup het handigste is voor jullie deelnemer.

Voor de academy zijn natuurlijk deelnemers nodig. Bij voorkeur laten we het vinden van deelnemers aan jullie zelf over: Een werknemer komt uiteindelijk op jullie payroll terecht. En dan is het handig dat er al lang een match is tussen jullie en de deelnemer. Bij voorkeur al zelfs een contract. De Yireo Academy kan op deze manier worden beschouwd als een traineeship. Sommige agencies kiezen er daarom voor om zelf de kandidaten te vinden - via educatieve instellingen, via recruiters, via advertenties in regionele media, via via.

Yireo kan ook mee helpen zoeken: We gaan hierbij feitelijk op de stoel van de recruiter zitten. Hiervoor zijn we contacten aan het aanboren bij hogescholen, andere opleiders, recruiters en meer. Maar er is geen garantie dat dit resultaat op levert - immers, Yireo is een opleider bij uitstek, en geen recruiter. Een tussenoplossing is om Yireo als buffer te gebruiken bij recruiters - Curated Recruiting. Nieuwe kandidaten worden dan niet door de recruiter gecontroleerd op kennis, maar door Yireo. De zoekopdracht voor de recruiter is dan simpel: Vindt een junior PHP developer en neem contact op met Yireo voor toetsing. Mochten jullie interesse hierin hebben, dan is het het handigste dat we hierover even bellen.

Meerdere keren per jaar wordt door de overheid een STAP-budget beschikbaar gemaakt aan particulieren of ZZP-ers voor het volgen van cursussen. Dat klinkt mooi, maar er zijn in de praktijk heel veel kanttekeningen te maken. Het budget is vaak binnen een dag al weggegeven vooral via grote opleiders die vooraan in de rij weten te staan. En de eisen voor een partij als Yireo zijn ontzettend hoog om als officiele opleider aangemerkt te worden: Zo was er in het verleden de eis dat er naast de docent een klachtencommissie van minstens drie personen moest zijn, wat voor een eenmanszaak als Yireo onbegonnen werk is. In het kort gezegd, het STAP-budget is vooralsnog alleen een verkoopmiddel voor grote opleiders en niet voor Yireo.

Hier is een greep uit de agencies die we in het verleden hebben geholpen

Training

Extensions

GitHub organizations

Legal information

Other Yireo sites

Get Social

About Yireo